World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 14 – 24 Augustus 2014

>> Home » Nieuwsarchief » Films A Separation en Porfirio vallen in prijzen

Films A Separation en Porfirio vallen in prijzen

De Iraanse film A SEPARATION van Asghar Farhadi is bekroond met de Parool Audience Award. De World Cinema Amsterdam Jury Award ging naar de film PORFIRIO van regisseur Alejandro Landes uit Colombia.

Het publiek verkoos A Separation  tot beste film van het festival. Regisseur Asghar Farhadi ontvangt de Parool Audience Award, bestaande uit een bedrag van € 7.500, te besteden aan een volgend filmproject. Het aangrijpende Iraanse echtscheidingsdrama A Separation vestigt de aandacht op de klassenverschillen in de huidige Iraanse samenleving.
De film won eerder de Gouden Beer op het filmfestival in Berlijn en is momenteel nog in Rialto en de Nederlandse filmtheaters te zien (distributie Cinéart).  

Voorafgaand aan de slotfilm van het festival werd ook de World Cinema Amsterdam Jury Award uitgereikt. De jury koos uit negen films Porfirio als winnaar. Regisseur Alejandro Landes uit Colombia nam de prijs en een bedrag van € 7.500 in ontvangst, te besteden aan een volgend filmproject. Porfirio is een ontroerende film over de worstelingen van een verlamde man en zijn wens om dit bestaan te ontvluchten. Eye Film brengt de film vanaf 29 september uit in Rialto en de filmtheaters.

Een Special Mention van de jury was er voor Riscado van de Braziliaanse Gustavo Pizzi.

 

En schrijf vast in je agenda: de derde editie van World Cinema Amsterdam vindt plaats van 8 tot en met 19 augustus 2012. Tot dan!

A_Separation_website
A Separation

Porfirio_2_website
Porfirio